Natuurlijk

bfc793738e5f114555086faf3544e5faHet nieuws blijft me verbazen. Een oeroude boom in Schotland blijkt opeens een transgender, volgens nu.nl. Naast mannelijke pollen produceert de vijfduizend jaar oude boom opeens ook vrouwelijke bessen. Dat moet een tegenslag zijn voor alle dominees en verbeten oude heren die altijd beweerden dat zaken als homoseksualiteit en trensgender ‘tegennatuurlijk’ waren.

Op de kweekschool had ik de brutaliteit om voor het vak ‘MaCuVo  – Maatschappelijke en Culturele Vorming -‘ een scriptie te schrijven over homo-emancipatie, let wel, het was midden jaren zestig. Ik mocht nog niet eens lid worden van het COC, daarvoor moest je 21 zijn. Inspiratie haalde ik uit het tijdschrift ‘Dialoog’ dat godzijdank zelfs in Nijmegen verkrijgbaar was. Dit tijdschrift, ondertitel ‘Tijdschrift voor homofilie en Maatschappij’, bevatte serieuze artikelen, ik heb er veel aan gehad, voor mijzelf en voor mijn scriptie.

Van mijn docent kreeg ik dat verwijt ook. ‘Alles goed en wel’, vond hij, ‘je krijgt een acht, maar het is natuurlijk wel tegennatuurlijk’.
Destijds kon k daar nog weinig tegen in brengen. Nu weet ik dat hij bedoelde: Het is tegen de natuur zoals ik zou willen dat die zou zijn.
Want de echte natuur, al dan niet door God geschapen, is grillig. Homoseksuele pinguïns en lesbische flamingo’s zijn geen uitzondering. Een kleine zoektocht op internet levert een hele reeks homo-paartjes op, soms met nageslacht en al. Aandoenlijk.

Zie bijvoorbeeld: Unknown-3http://www.artis.nl/ontdek-artis/verhalen-uit-artis/diergedrag/homoseksueel-gedrag-het-dierenrijk/
zie ook: https://wllmkalb.wordpress.com/2012/12/29/wat-zei-de-paus-nou-werkelijk-over-de-homos/ 
https://wllmkalb.wordpress.com/2014/03/23/nooit-meer-gelezen-ewald-vanvugt,
https://wllmkalb.wordpress.com/2013/11/02/het-internaat-bij-ons-gebeurde-nooit-iets/ 
Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in homoseksualiteit en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s