Naar de film!

annie-bosOp zoek naar iets heel anders vond ik deze prachtige filmervaring uit het ‘Stadsnieuws’ in  het Amersfoortsch Dagblad van 24 oktober 1905:

“Een kermis attractie van de laatste jaren is ongetwijfeld <de bioscoop>. Gebeurtenissen die honderden mijlen ver van ons hebben plaats gehad in levende beelden te zien, weergeven op een wijze als in Hommersons bioscoop is werkelijk een groot genot. We hebben gisteravond in de keurig ingerichte tent een voorstelling bijgewoond en, laat het ons maar direct bijvoegen, we waren over hetgeen we zagen zeer  voldaan. Ernstige en comische tafereelen wisselden elkander in grootse verscheidenheid af. Natuurlijk ziet men te veel om alles op te noemen, doch wij vestigen gaarne de aandacht op de allerleukste projectie ‘De vrolijke inbrekers’. Niet minder aantrekkelijk was ook de voorstelling van een man die droomt op de maan te zijn aangeland. ’t Was in een woord vermakelijk. Een ieder zij een bezoek zeer aanbevolen. Men ga enigszins bijtijds want bij elke voorstelling is haast geen plaatsje onbezet.”

Schermafbeelding 2017-04-26 om 11.01.59

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws achtergronden en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s