Zondagochtend – gezellig naar de markt

In Amsterdam kennen we dat niet: op zondagochtend naar de markt. In plaats van een kerkdienst inkopen doen in je eigen buurt, vrienden zien, koffiedrinken, bijpraten. In Toulouse is het vanochtend zonnig. Van de tweede ronde van de presidentsverkiezing is weinig te merken. Ergens zien we een lange rij maar die mensen staan niet voor het stemlokaal maar voor een pinautomaat. Het is druk op de zondagmarkt rond de kerk van Sint Aubin in een negentiedeeeuwse wijk aan de rand van het oude centrum. Hier en daar klinkt muziek. Er zijn gezinnen met kinderen, maar ook ouderen. ‘Mensen met een migratieachtergrond’ lijken zich prima te mengen met de oorspronkelijke Toulousenaren die allemaal een kop kleiner zijn dan wij, zo te zien de enige toeristen die er zo vroeg een kijkje komen nemen.

Het aanbod is enorm gevarieerd, veel etenswaren, weinig kleding.. Veel mensen komen hier voordelig hun weekinkopen doen. Met enige moeite kunnen we twee stoelen op een van de vele terrassen bemachtigen. We mogen aanschuiven bij een keurige Fransman zolang we maar geen sigaret opsteken. Later komen er nog twee vrienden bij, ze praten in rap Frans, over de politiek vermoedden we, maar ze praten druk door elkaar we kunnen het niet meer volgen. We kijken rond naar al die mensen die vandaag best tevreden zijn, ze hebben zich schijnbaar al neergelegd bij een overwinning van Emanuel Macron  – met enthousiasme of met tandenknarsen. Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Reizen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s