Wel mooie bloemen

IMG_1475

‘Ben jij een kind van de herejezus’ vroeg de dame toen ik vanochtend planten aan het verpotten was in mijn kleine voortuintje. Ik stond op de treden naar het souterrain tegen haar op te kijken. Ze keek streng. Ze had een te dikke jas aan. Het warme zomerweer van woensdag was weliswaar voorbij maar koud was het zeker niet. Ze droeg stevige platte schoenen en dunne wollen kousen. Haar ogen priemden achter een metalen bril.
‘Ik ben geen kind zoals u ziet en dat van de herejezus, – ach laat maar …’

Ik had geen zin in een discussie op de voege ochtend. Zeker niet in een zinloze discussie. Ik ben al blij dat ik weet wie mijn vader is al heb ik hem nooit gekend, als daar opeens nog een ander vaderschap tussendoor komt, wordt het wel erg ingewikkeld. Of bedoelde ze misschien dat ‘kind van’ overdrachtelijk? ‘Jij wil toch ook wel een plekje bij hem in de hemel’, ging de mevrouw verder. ‘Dank u wel mevrouw’, zei ik maar en draaide me om.

Ze bleef nog even staan. ‘Je hebt wel mooie bloemen’, zei ze toen – en liep door.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wel mooie bloemen

  1. Wieneke zegt:

    In dat laatste had ze groot gelijk 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s