Het glas gaat zo ras

IMG_1388

Een gewoon pandje aan het Singel, vlak bij de Lijnbaanssteeg. Beneden zat een winkeltje, ‘de Parel’, met onduidelijke tweedehands spullen en schilderijen die de eigenaar  van de winkel zelf maakte. Ik liep er vaak langs. Op een dag had de winkel ook een opschrift gekregen. ‘De Warme Oude Stoof Op Zijn Kant’. Niet in de bekende Amsterdamse krulletter maar in een eigen ontwerp, Een mooie schrijfletter. Typografisch niet helemaal consequent, de letterafstand is nogal verschillend, alleen de ‘d’ kreeg een stok, de ‘f’ en de ‘t’ zij opmerkelijk kort, de hoofdletter ‘O’ is merkwaardige versierd. Typisch eigen werk.

IMG_1481

In maart is Singel 89 verkocht. Er is nog niets veranderd, dat komt misschien nog, ik hoop maar dat het geen ijswinkel wordt. De laatste vraagprijs was 750.000 euro voor de winkel en vier verdiepingen van elk 25 vierkante meter. Maar dan woon je wel midden in Amsterdam – en heb je een prachtig uitzicht.

Schermafbeelding 2017-06-01 om 11.35.31

Op een foto die op Funda stond zag ik dat onderaan, naast de deur en de winkelruit, nog drie teksten staan. Ze zijn lastig te lezen, als ik het goed zie staat er ‘Uw glas – loopt – soo ras’. Een tekst uit het Bijbelboek Prediker dat gaat over de ijdelheid. Met het glas wordt de de zandloper bedoeld die de tijd van ons leven aangeeft. Een waarschuwing: de tijd gaat razendsnel, verdoe je tijd niet met onnutte zaken want voor je het weet is de tijd dat je nog iets goeds kan doen voorbij!

Zie dik: Het blauwe Kruis, Singel 83  http://wp.me/p1MauM-1GD

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s