Rozooi

DSCN0115Advocaat Oscar Hammerstein is een kruistocht begonnen tegen de rotzooi op straat in Amsterdam. Hij vindt dat we in een ‘desintegrerende samenleving’ wonen. En nu de ‘gemeente op alle fronten laks is in de handhaving van regels’, is volgens hem het ‘nemen van rechtsmaatregelen’ het enige werkzame middel en dus stuurt hij buurtbewoners die hun vuilnis verkeerd aanbieden een pinnige brief waarin hij hem dreigt aan te geven bij de gemeente en eventueel zelf naar de rechter te stappen om een veroordeling te vragen op straffe van een dwangsom.
DSCN0117Nu wonen wij niet aan ‘de Gouden Bocht’ zoals Hammerstein maar ook bij ons is het op maandag en donderdag soms rommelig. Lang niet iedereen houdt zich aan de regels van de gemeente. Maar om elf uur als de vuilniswagen is geweest en de jongens van de reinigingsdienst met veel plezier alle zakken, dozen, tl-buizen en andere rotzooi met een zekere swing in de geopende bek van de vuilniswagen hebben gewordpen is het weer schoon. Even later komt er ook nog een spuitwagen langs die alles wegveegt wat niet op straat hoort.
IMG_2472Vorige week dronken we koffie in Amsterdam-Oost, in de Javastraat. Het viel me op hoe netjes het daar was. Niets desintegrerends – integendeel.

https://www.parool.nl/amsterdam/advocaat-hammerstein-voert-kruistocht-tegen-de-vuile-stad~a4403466/

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Rozooi

  1. Wieneke zegt:

    Al word ik net als mijn tante honderd…. dan nóg zal ik niet begrijpen waarom mensen hun leefomgeving zo vervuilen. Het maakt me altijd droevig als ik dit soort rotzooi zie. Ik kan me een keer herinneren dat we in Leiden waren. Daar was het zo erg, dat we na korte tijd maar weg zijn gegaan. Je liep alleen maar te slalommen langs allerlei rotzooi en viezigheid. Het was té deprimerend.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s