Golf

Schermafbeelding 2017-09-15 om 11.31.12Ergens in Nederland wordt momenteel het belangrijkste golftoernooi van het jaar gespeeld: het KLM Open. Het zal wel. Ik volg het niet en via de media dringen maar weinig beelden door. Onze nationale nummer een staat laag of is al uitgeschakeld, de regen is spelbreker, een Fin slaat een hole-in-one.

Vrienden die golfen zijn altijd enthousiast: lekker buiten, lekker bewegen, mooie natuur. Ik kan er niet opgewonden van raken. Nooit zag ik een spanende tweestrijd, nooit was ik benieuwd wie er zou winnen.
Het is in wezen een simpel spelletje: met zo min mogelijk slagen de bal in het gaatje krijgen. Voor de televisie is het vrijwel onmogelijk om een wedstrijd goed in beeld te brengen, om de kijkers te laten weten wie er goed scoort, wie kans maakt op de overwinning. Saaiheid troef. De toeschouwers aan de zijkant van de greens zijn dan ook voornamelijk familieleden en sponsoren.

Schermafbeelding 2017-09-16 om 11.39.25In de tijd dat ik in de provincie woonde heb ik het weleens geprobeerd. Ik hoefde niet de waanzinnig hoge jaarlijkse bijdrage te betalen, maar mocht zomaar een paar dagen komen kennismaken. Het slaan van dat balletje, dat beviel me wel. De combinatie van kracht en beheersing is een mooi gegeven, ik was er niet eens slecht in. Maar de sfeer rond de sport lag mij niet. Te veel buitenkant, te veel gedoe. Ik heb daarna alleen nog wat boerengolf gespeeld nooit meer een echte wedstrijd. Toch weer een buitenstaander.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s