Onzekerheid

negatieven_0082
‘Doe eens gek’, zei ze, dan maak ik een foto van jou. Eind jaren zestig, net klaar met school. We zaten op het balkon van de flat van Otto in Spijkenisse. We verveelden ons. We hadden geen geld om helemaal naar Rotterdam te gaan en dus bleven we lekker zitten in de middagzon. Vriendin Amke logeerde een twee dagen bij mij, de volgende dag zouden we de bus naar Oud-Beijerland nemen waar klasgenoot Berdien een baan had gekregen aan een zeer christelijke lagere school.
We speelden opnieuw een potje patience, gingen uiteindelijk boodschappen doen in het kale winkelcentrum aan de overkant. We zouden die avond opnieuw spaghetti maken – iets anders konden we niet bedenken.
We hadden geen televisie, wel een transistorradio en we zochten alle zenders af tot we iets hadden gevonden wat we allebei mooi vonden, Engelse popsongs.

De rieten stoeltjes op het balkon zaten ongemakkelijk, ergens boven ons hoorden we gescharrel, een buurman die zijn balkon aan het vegen was. Toch raakten we in een diep gesprek over de liefde. Amke was verliefd geworden en meende de ware liefde gevonden te hebben. Hoe ze dat zo zeker wist? Tja een gevoel was het. Ik kon me daar wel in verplaatsen en dacht met weemoed aan mijn eerste grote liefde. Maar ja, na een half jaar was het echt over. Ik vond het ingewikkeld: liefde, seks, verlangen, berusting, het liep allemaal in elkaar over.

Twintig was ik, op zoek naar wie ik was. Hoogst onzeker over wat ik kon en niet kon. Nog niet echt begonnen aan het echte leven.
Toen zette ik maar de zonnebril van Amke op, om een beetje gek te doen.

zie ook:
Een ongemakkelijke situatie http://wp.me/p1MauM-1kv
De generaal http://wp.me/p1MauM-3JM 

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in jeugdherinneringen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s