Straf

UnknownMijn portemonnee is gestolen. Stom, in Amsterdam weet je dat je voorzichtig moet zijn. Afgelopen donderdagochtend werd de nieuwe slaapbank voor de logeerkamer bezorgd. Dat ging via de souterrain-deur aan de straatkant, die bleef open staan want de jongens die de bank brachten zouden de oude bank meenemen. Dat duurde wel even want de oude slaapbank moest gedemonteerd worden voordat ze hem naar buiten konden dragen.
In de tussentijd is iemand naar binnen geslopen en heeft mijn portemonnee gepakt en de tablet van de jongens die de bank brachten, ze lagen op een kastje in de buurt van de deur naar de straat. Het moet heel snel gebeurd zijn want we waren steeds in de aangrenzende logeerkamer en liepen veel heen en weer, maar niemand heeft iets opgemerkt.
We kwamen er pas achter toen we gingen afrekenen. Heel vervelend, je twijfelt enorm, waar had ik die portemonnee neergelegd, is hij echt weg of had ik hem toch in die tas gedaan, of is hij tussen het kussen en de zitting van de bank verdwenen.

Dan moet je bedenken wat er allemaal in zit. Gelukkig niet zo veel contant geld in, ik had de 75 euro bezorgkosten er net uitgehaald. Bankpasjes, bibliotheekpas, museumjaarkaart, zorgpas, en tja, mijn rijbewijs. De pasjes kan je telefonisch blokkeren, dat is snel geregeld. Ik doe aangifte bij de politie en ga de volgende ochtend naar het stadhuis om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Ook dat gaat erg snel, ik had gelukkig nog een goede pasfoto.

Behalve de reguliere administratiekosten voor het rijbewijs. 38,80 euro, ben ik ook 44 euro kwijt aan ‘verificatiekosten’. Ik heb mijn pasport bij me, ze kunnen dus heel snel verifiëren dat ik ben die ik zeg dat ik ben, wat er verder nog te verifiëren valt kan de ambtenaar niet uitleggen. Ze rekent slechts 44 euro, in sommige gevallen is het bedrag zelfs 60 euro. In welke gevallen? Dat weet de ambtenaar niet.
In veel gemeenten is deze boete opgeheven maar niet in Amsterdam.

Ik krijg straf van de gemeente omdat ik ben bestolen, of misschien onvoorzichtig ben geweest. Ik moet nog wantrouwiger worden, nog meer deuren afsluiten, alles potdicht houden.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Feiten en meningen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Straf

 1. Wieneke zegt:

  Ongelooflijk balen !

  Like

 2. Mara van hengel zegt:

  Vervelend Wilco
  Eens in de tijd gebeuren die dingen
  Je kunt niet altijd op alles alert zijn. Gelukkig toch een systeem waarin je weer kunt regelen zonder kapitalen aan smeergeld te hoeven betalen of aan ander machtsmisbruik en willekeur overgeleverd te zijn. Sterkte. Maart.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s