Charme

IMG_2958Het kan niemand zijn ontgaan, een van de aardigste bijprogramma’s van de huidige winterspelen in Zuid-Korea is het optreden van de grote groep Noord-Koreaanse meisjes die uiterst gedisciplineerd het optreden van Noord-Koreaanse sporters begeleiden.
Jong, Schermafbeelding 2018-02-19 om 10.09.50mooi, is steeds wisselden outfits zitten ze in een speciaal vak op de tribunes en vertonen hun kunstjes, in de gaten gehouden door streng kijkende mannen, bewakers.
De tegenstelling tot bijvoorbeeld onze oranjefans, kan niet groter zijn. Bij ons is het hossen, brullen, gek doen, daar uniformiteit, beheersing, waardigheid.

De grote foto in Het Parool, over twee pagina’s!, deed me denken aan de showgirls uit de heerlijke zwartfilms uit de jaren dertig als 42 Street, Gold Diggers of 1937 en Footlight Parade met allemaal geweldige dansnummers van choreograaf Busby Berkeley. Een kenmerk van die dansnummers was de enorme rij mooie meiden die maar niet op leek te houden. Eindeloos oefenen, nooit moe of saggerijnig zijn, een ijzeren discipline en altijd lachend de camera inkijken.

Die Noord-Koreaanse regisseur komt binnenkort vast naar Hollywood.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, film en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s