Op weg naar Phoenix

Alles en iedereen was maandagochend klaar om in het vliegtuig te stappen dat geduldig stond te wachten. Maar we mochten er nog niet in vanwege ‘organisatorische problemen’, zo meldde de medewerkster van American Airlines ons die de boarding pass zou gaan controleren. Het duurde lang, wij zaten met een boek op een bankje, kinderen lagen op de vloer te slapen, anderen stonden of hingen voor de gate.

img_0589Na ruim een uur kregen we te horen dat we binnenkort konden instappen maar dat we naar een andere bestemming zouden vliegen. Met een flinke vertraging vertrokken we uiteindelijk. De passagiers namen het zoals het was, gelaten. De service aan boord was heel behoorlijk, de piloot vertelde wat tot het oponthoud had geleid: de derde piloot was plotseling ziek geworden en volgens internationale regels mochten ze dan niet vertrekken naar zo’n verre bestemming als Philadelphia. Toevallig was er die maandagochtend, zo lazen we later in Het Parool, door de marechaussee een piloot van een buitenlandse maatschappij aangehouden die te veel gedronken had. Hij mocht absoluut niet vliegen. Of dit bericht ging over onze zieke piloot weet ik natuurlijk niet, maar het zou best wel eens kunnen, erg dronken zijn is ook een soort van ziek zijn. Enfin, de twee piloten mochten ons wel naar Boston vliegen, daar zou getankt worden en na een korte stop werd de reis met een verse crew voorgezet naar de eindbestemming Philadelphia.

Wij maakten ons zorgen over onze aansluiting in Philadelphia, volgens schema zouden we direct doorvliegen naar Phoenix waar onze huurauto op ons stond te wachten. We hadden inmiddels al ruim twee uur vertraging en dat zou zeker nog meer worden, maar dan werd het wel erg laat om nog door te reizen naar Phoenix.

In Philadelphia moesten we eerst door de douane, daarna onze koffers opwachten. Dat ging zeker in vergelijking met Schiphol uiterst vlot, die ochtend had het bijna twee uur geduurd om door de douane en de veiligheidscontrole te komen.

Bij de transferbalie van American Airlines werd ons verteld dat het te laat was om nog door te vliegen naar Phoenix. We kregen een voucher om in een hotel bij het vliegveld te overnachten en een bon voor het diner en ontbijt. Met een shuttlebusje werden we naar het Clarion hotel gebracht dat de charmes had van een verouderd Oost-Europees hotel. Maar de kamer was prima en we waren zo gaar dat we heel graag wat wilden slapen. Toch nog maar wat eten: soep, een burger en wat frietjes. Dat was meer dan de twaalf dollar per persoon die de dinerbon waard bleek te zijn, we moesten dus bijbetalen.

Door het tijdverschil waren we idioot vroeg wakker, nu twee dagen later is de biologische klok nog steeds niet bijgesteld. Het ontbijt hebben we maar overgeslagen. We waren ruim op tijd op het vliegveld en hadden tijd voor koffie en een broodje. De vlucht naar Phoenix duurde nog eens vier-en-een-half uur – wat is Amerika een groot land realiseerden we ons. In Phoenix was het heet, wij hadden nog jassen aan en dikke kleren. In Philadelphia was het die ochtend nog vijf graden, daar in Phoenix zevenentwintig.

7BD986D2-5E91-49F4-B792-6B5F9B1D69D7Gelukkig stond onze Ford Mustang Coupé nog op ons te wachten en in dat witte monster reden we de stad uit, op weg naar de rode bergen. Inmiddels zitten we op het terras van een heerlijk huis in Sedona. Het is hier 23 graden, er waait een koel briesje, de vogels kwetteren, we hebben eindelijk het vakantiegevoel te pakken.

Advertenties

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Op weg naar Phoenix

  1. Dat is een heftige start. Maar je ziet er verrassend fris uit! Veel plezier

    Like

  2. Gert-Jan zegt:

    Veel plezier op jullie vakantie!
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s