Begraven in Casares

Al vaak ben ik in dit witte dorp geweest, hoog in de bergen achter Estapona. Maar nog nooit was ik doorgeklommen tot het hooggelegen kerkje en de resten van de Arabische burcht, op de top van de rots waarop het dorp is gebouwd. Achter het kerkje, verborgen achter een hoge muur ligt de begraafplaats. Nissen in de dikke muren bieden plaats aan de kisten van de overledenen, het gat wordt weer dichtgemetseld, weg is opa of oma.

Het is de begraafplaats met het mooiste uitzicht dat ik ken. Vandaag waaiden heftige winden om de rotsen, ook in de zon was het nog fris, maar het licht daarboven was prachtig, heel helder. Mooi weer om foto’s te maken. Er zijn nog plekken vrij, dus als je na je dood hoog en droog opgeborgen wilt worden kan je misschien hier terecht. Neem contact op met de Gemeente Casares, provincie Malaga in Andalusië.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s