Mark Rutte: waarom ik niet?

Obama+selfieDe foto ging de hele wereld over. Afgelopen zondag zaten op de hoofdtribune gezellig bij elkaar: de Britse premier David Cameron, de Deense premier Helle Thorning-Schmidt en het echtpaar Obama. De Deense nam met haar iPhone een selfie waarvoor Cameron en Barak Obama lachend poseerden. Michelle keek stuurs de andere kant op. Boze reacties volgden, vooral in de VS. Was het wel gepast om tijdens een begrafenisplechtigheid zo te zitten dollen? En waarom keek Michelle zo boos, was ze jaloers omdat haar man zat te flirten met die blonde Deense? Nou was de plechtigheid helemaal niet zo plechtig, er werd veel gezongen en gedanst en de maffe doventolk zorgde voor hilariteit. Op eerdere opnamen van dezelfde scène zat Michelle gezellig mee te lachen met het gezelschap, aldus de maker van de inmiddels beroemde foto, fotograaf Robert Schmidt.

In Den Haag moet premier Mark Rutte zich vertwijfeld hebben afgevraagd: waarom staat juist de premier van dat piepkleine Denemarken op de voorpagina’s van alle media? Waarom zat hij daar niet? Waarom had hij Frans Timmermans gestuurd, die op de beelden nergens te bekennen was? En hoe was het de Deense gelukt om op die plek terecht te komen, was ze daar gewoon naar toe gelopen en gaan zitten, waren daar zware onderhandelingen aan vooraf gegaan? Zou hij dat ook gedurfd hebben?
Terwijl hij zich druk zat te maken over de nieuwe Bijstandswet en het komende Pensioenakkoord, zaten wereldleiders gezellig met elkaar te dollen.

WA AnnanZelfs Willem-Alexander was op geen van de beelden te bekennen. Ja, één filmpje toonde hem, vanaf een onduidelijke plek, tussen onduidelijke heren. Hij buigt zich voorover om Kofi Annan een hand te geven. Hij zat niet gezellig naast Kofi, die hij toch goed kent, het lukt hem net om hem een hand te geven en een paar woorden te wisselen.
Mark schudt het hoofd. Die belangrijke post bij de VN kan hij wel vergeten.

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mark Rutte: waarom ik niet?

  1. Hier in de VS grote opschudding over de Obama foto. “Ongepast”. Maar Obama is ook half-wit. Het deed even goed om uit dat zwarte kamp te slippen. Who cares. Mogen vergeten. En Rutten, wie is dat?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s