Ontvoering van Judith Spiegel in scène gezet?

Unknown-1Toevallig. De dag na hun  persconferentie verschijnt het boek ‘Een hoofddoek tegen kogels, bijzondere verhalen uit Jemen’. Judith Spiegel en haar vriend met het vrolijke hoofd Boudewijn Berendsen waren maandenlang in handen van gastvrije gijzelaars, tijd genoeg om een boek te schrijven. Ze vertelden tijdens de ontmoeting met de pers dat het filmpje dat ze in opdracht van de gijzelaars moesten maken, toneelspel was. Het ging hen buitengewoon goed, wel misten ze het contact met hun familie in Nederland. Maar ze moesten doen alsof ze wanhopig waren.
Was de ontvoering ook niet een toneelstukje? Ze hadden bewezen dat ze het konden.

Gisteren veel aandacht in de media, nabeschouwingen, achtergrondverhalen en dan ook meteen maar de aankondiging van het boek. Handig hoor zo vlak voor de feestdagen. Goed getimed.

 

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ontvoering van Judith Spiegel in scène gezet?

  1. Selma zegt:

    Oeps, denk je dat echt?
    Voor mij heeft ze dat boek overigens niet geschreven,
    ik ben volmaakt moslim-moe.
    Er zijn nog zoveel meer en leukere landen in de wereld, waar je veel minder, te weinig over hoort. Ik ga maar weer eens lekker naar Finland, daar wordt nooit iemand ontvoerd.

    Like

    • Wllm Kalb zegt:

      Nee hoor, ik denk dat ze echt ontvoerd zijn, maar ik erger me over het gemak waarmee er nu een slaatje uit wordt geslagen.
      Wij waren in 1975 in Jemen, een fascinerend land met bijzonder aardige mensen. Maar nu zou ik er ook niet meer heen gaan, te gevaarlijk.

      Like

Plaats een reactie