Arme Stivan – verdacht van poging tot doodslag in Oosterhout

Schermafbeelding 2013-03-15 om 08.18.14

‘Maar hij begon”, was altijd al het verweer van de grote en kleine vechtersbazen op de lagere school. En daarom was het niet zo erg als je de ander klappen had gegeven, in elkaar had geslagen.

Zo verdedigde de kleine Stivan zich ook, gisteren bij P&W. Wel klein, maar ook een kickbokser die gemeen kan uithalen. Die ander begon, dus was het geen mishandeling. Vijf, zes jongens slaan een duidelijk aangeschoten andere feestganger in elkaar, slaan en schoppen ook als hij al op de grond ligt. Gezellig een avondje uit in het knusse Brabantse Oosterhout. De beelden zijn vele malen herhaald. Een van de verdachten, de 17-jarige Stivan is voorlopig vrijgelaten en zat met zijn advocaat bij het kletsprogramma aan tafel.
Nee zegt zijn advocaat, het gaat hier niet om een ‘slachtoffer’, maar om een ‘aangever’, want hij was toch zelf begonnen, weet u wel.
Stivan schildert eerst zijn eigen situatie in hakkelend Nederlands.  Zijn grootvader in Bulgarije is vier maanden geleden overleden, hij was daarbij en dat ziet dat nog alsmaar voor zich, weet je. Begrijpelijk dus dat hij emotioneel reageerde toen zij  zag dat een van zijn vrienden werd uitgescholden en aangevallen.

Hij maakt zijn eigen aandeel steeds kleiner. Eén, misschien twee klappen gegeven. En nee, hij heeft de jongen die op de grond lag niet geschopt, hij is er over heen gesprongen. En kijk eens, je kunt duidelijk zien dat hij, toen de jongen bewusteloos op de grond lag een teken gaf: zo is het wel genoeg,. Eigenlijk is hij een held…

En we moeten ook niet denken dat het hier om iets uitzonderlijks ging, het gebeurt veel vaker; ja dat zien jullie nooit, maar dit is nog niet eens zo heel erg, het kan veel erger daar in gezellige Klappeijstraat in Oosterhout.
Of hij geen excuses wil aanbieden, vraagt Paul Witteman tot slot. Na enige aarzeling: ‘Ja dat wil ik wel, ik wil excuses maken aan mijn trainer, ik heb me niet gehouden aan de regels van het kickboksen.’
Niet aan het slachtoffer, pardon aanklager, want die was toch zelf begonnen …

Over Wllm Kalb

schrijver, lezer, docent - focus: taal, geschiedenis, fotografie, Duits(land), muziek en films uit de jaren '20 - '50
Dit bericht werd geplaatst in Feiten en meningen, media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Arme Stivan – verdacht van poging tot doodslag in Oosterhout

 1. timmerark zegt:

  Dat zo een gast(je) bij een praatprogramma zit is een teken van deze hypertijd.
  Pauw en Witteman kan ik nooit meer serieus nemen sinds ze Bram Moszkowicz aan tafel hebben gehad en hem nauwelijks aangepakt hebben nu ik weet dat de pilot voor het praatprogramma van Moszkowicz door het bedrijf van Jeroen Pauw geproduceerd is.

  Like

 2. joost tibosch sr zegt:

  Zelfs nu ik ook weet wat een autochtone klier in deze barre Wilders’tijden tegen landgenoten van buitenlandse afkomst wrschl gezegd zal hebben, veeg je met zo’n kleine vechtersbaas -als die er dan toch zit- buiten de rechtbank de vloer aan, geef je hem flink op zijn donder, zeg je hem rechtuit dat hij een kleine rotzak is en dat je zoiets gewoon niet kunt maken… en ga je niet vaag,braaf en soft met een stel volwassenen met hem zitten praten. Ondertussen blijf je ook wel aan die verdomde autochtone klieren denken.die dan nog buiten je bereik zijn! Ik zeg dat met al mijn langdurige schoolervaring!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s